Всички публикации по категория Й Семейство

Й Семейство

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Коледа идва в едно селце близо до Панагюрище!

Здравейте легиони! ...
avatar

Зададени въпроси към Министерство на труда и социалната политика за целева помощ. Отговори на министерството. Допълнителен коментар и съвети.

Рубриката е за всички които имат близки и познати, колеги, приятели или  възрастни родители, нуждаещи се от помощ за безплатно получаване на медицински изделия и помощни средства, необходими за обслужването им.

Последни зададени въпроси:

*27.08.2013г. Иванова

Здравейте, Баща ми е на 75 г. с няколко инсулта, . Движи се много трудно, засегнати са му дясна ръка и крак. Има ли право на помощ за акумулаторна количка, за да може да ходи ...

avatar

08 04 2016 Безплатни помощни средства за възрастни хора. Права на хората с увреждания без ТЕЛК, на възрастните хора и инвалидите. Какво може би не знаем.


Тази статия е предназначена за всички хора, които имат близки, познати, колеги, възрастни родители, съседи и други млади и възрастни хора, които по-различни причини са трудно подвижни или лежащо болни и се нуждаят от помощни средства и медицински изделия. Възможностите за безплатно получаване чрез Целева помощ от Агенция "Социално подпомагане"за закупуване и свободна продажба.

Първоначално темата бе публикувана в bglog.net на 20.03.2012г.
...
avatar

Актуализация 16.07.2013г.Възрастни хора, лежащо болни или трудноподвижни. Инвалиди с ТЕЛК и без ТЕЛК. Хора с увреждания. Права. Помощни средства. Какво може би не знаем?


Информацията е актуализирана на 16 юли 2013г.

Първоначално темата е публикувана на 20.03.2012г. и до този момент има 1319 прочита.
Актуализирана темата в  bglog.net се намира на страница http://bglog.net/BGLog/post/Възрастни-хора--лежащо-болни-или-трудноподвижни--Инвалиди-с-ТЕЛК-и-без-ТЕЛК--Хора-с

Специализирани уеб сайтове за инвалиди с ТЕЛК и хора с увреждания без ТЕЛК.  http://www.voevmedical.com/   и   ...

avatar

Субсидия до 20 000 лв. за започване и развитие на самостоятелна стопанска дейност. Не е кредит.

Публикация 03.06.2013
Статията е предназначена за всички близки, познати, колеги, приятели  и други които познават хора с увреждания с намалена трудоспособност т.е. инвалиди с ТЕЛК 50% и над 50 % и чрез тях могат да научат за тази субсидия.

Това може да са млади или или не толкова млади хора претърпели ПТП, вследствие на което да са получили трайни увреждания. Може и да са хора в активна възраст с неочаквано установена МС/Множествена .. ...
avatar

Помощ за закупуване на помощни средства за хора с увреждания. Ред за отпускане и корупционни практики.

Всички хора с увреждания, деца и възрастни , трудно подвижни, лежащо болни, инвалиди, възрастни хора трудно подвижни или лежащо болни имат право на целева помощ от Агенция "Социално подпомагане" отпускана за закупуване на помощни средства и медицински изделия. Не е задължително Експертно решение ТЕЛК. Важно е състоянието и увреждането удостоверено със съответните медицински документи.
Публикацията е от Георги Воев, управител на "Воев-София" ...
avatar

Актуализация 17.08.2016г.Възрастни хора, лежащо болни или трудноподвижни. Инвалиди с ТЕЛК и без ТЕЛК. Хора с увреждания. Права. Помощни средства. Какво може би не знаем?

Ваш близък е на легло или трудно се обслужва сам. Възрастен е и никога не е боледувал. Или е с увреждания отразени в ТЕЛК или епикриза, бил е лекуван в болница или изобщо не е лежал там. Участник при ПТП-с увреждания или без такива. Нуждаете се от помощ,помощни средства или съвет. Какво да направим ако имаме болен в къщи? 

 Хората  на преклонна възраст без да са инвалиди могат да бъдат трудно подвижни или лежащо болни. Може да . ...

avatar

"Поздрави из Ниша"

На когото този пътепис хареса, може да го подкрепи с фейсбук - профила си на:

Конкурс на Атлас S

Но и да не го направи, му желая повече пътешествия и приключения през Новата година!avatar

Покана

Покана за

ЮБИЛЕЙНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ

С НАЦИОНАЛНО УЧАСТИЕ

ПО СЛУЧАЙ 130 г. ПУВ

в България на тема:

"Класики и иновации в предучилищната педагогическа практика"

 

 

Уважаеми колеги, на 29.03.2012г и 30.03.2012 г. в гр. Асеновград ще се проведе ЮБИЛЕЙНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ С НАЦИОНАЛНО УЧАСТИЕ ПО СЛУЧАЙ 130 г. ПУВ В БЪЛГАРИЯ И 50-СЕТ ГОДИНИ ЦДГ "НИКОЛА ВАПЦАРОВ".

 

...
avatar

Лечебно – терапевтична общност „Христофорус”, Белгия

През август прекарах 3 седмици в една лечебно-терапевтична общност в Белгия. Преживяването беше забележително. С колежката не се уморявахме да повтаряме, че хората с увреждания там живеят далеч по-добре, отколкото много българи в България.И не става дума за материалната среда, а преди всичко и най-вече за атмосферата и съдържанието на дейността на това място.

В момента, покрай "Великолепната шесторка", се говори преди всичко и най-вече за ...

Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET