Всички архиви

 
avatar

Към село и към птиците.

Облаците се носеха като черни крила по небето, приемаха странни форми, потеглили на лов. Луната светеше зад тях и от време на време посребряваше част от някой облак, но самата тя не можеше да се види. Вятърът беснееше из дърветата и нахлуваше в дрехите, измиташе купища изсъхнала шума, а шибащата лицето дъждовна мъгла пареше като огън. Тя натисна педалите и се наведе над кормилото, за да вземе сила да тласне велосипеда напред по отъпкания път. .. ...
avatar

...

http://minedu.government.bg/?go=press&p=detail&newsId=853
  В последните дни МОН ни изненадва с предложения за бързи реформи, които, дори и от птичи поглед, нямат нищо общо с науката и в никакъв случай не са в полза на образованието. Проектът на национална програма, по който още текат безсмислени дискусии, постави началото на новата политика в образователното министерство. А след него идва и идеята броят на деца в групите да бъде . ...
avatar

Съществото.

Не знам какво точно е имал в предвид колегата Арагорн в последния си пост, аз обаче се сещам за едно същество, което се навърта тъдява, слухтейки. То се знае кое е. Т'ва видео е специлен поздрав за него. С други думи съществото може да се счита за поздравено.
avatar

Сватба по Финландски...

Предполагам...
 Видео.
avatar

А можеше да е под звездите на Атакама

   
    На някого да му се е случвало да заседне в асансьор?

    А можеше...Дали наистина можеше?

    Вярвай си! – усмихващо хилейки се обади дяволчето.
    Ето го ...
avatar

Диалогично монологично

   Събуждаш се една сутрин, озърташ се и се загубваш в себе си. Ленив момент на измъкване от дрямката. Тя те дърпа, ти я дърпаш и който надделее.

   Надвиеш ли я и успееш ли да се измъкнеш от летаргичните и лапи, минавайки край огледалото, виждаш непознат…Суетата понякога е здравословна.

  

avatar

УРНА

Не, не говоря за онези квадратни кутии, където  на четири години пускаме надеждата си за по-добър живот. А избраните  след това разбиват надеждите ни за такъв живот на пух и прах.
 Говоря за онези другите,които приличат на гърнета
......
avatar

На раздумка под лозницата

(поредица „На приказки под тълканата”- ненаписани и непрочетени северозападни истории)

Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP