Всички архиви

>
 
>
avatar

Най-великата Пролет !

И ето на, появи се, дойде, напълно внезапно, уханна и дива, щастлива, красива.

Най-великата пролет, най-омайния полет, безумно искрящо крещяща и волна.

Честита Пролет !


avatar

Стихотворението "Вярно ли е?"

Здравейте, бъдещи колеги!
Аз съм все още студентка, в момента съм на ниво "преддипломна практика".
Много моля, ако някой има стихотворението "Вярно ли е" от Йордан Друмников (от христоматията за трета възрастова група - "Моливко"), да го публикува, защото трябва да правя план - конспект на педагогическа ситуация по ОН: Роден език, но ми липсва стихотворението и съм в затруднение. В понеделник ще преподавам и тези дни трябва да изготвя ...
avatar

Градината на окованите джуджета*

приказка
Имало някъде,в град ли,село ли,една изоставена градина.Сред нея си стояла една необитаема къща.Дали стопаните се били преселили в един по-добър свят или заминали да търсят по добър живот по света,вече никой не си спомнял.
  Точно в тази изоставена градина десетина джуджета намерили своя дом,в замяна те се грижили доколкото е възможно за дърветата и останалите растения в нея.Те знаели,че всичко в този свят има душа.
  Денем те ...
avatar

Нещо интересно относно образованието

http://www.youtube.com/watch?v=zDZFcDGpL4U

Понеже за пръв път пускам линк не знам как да го вградя да се вижда. Моля, някой с повече опит да помогне.;)

Приятно гледане!

avatar

Грип в началото на пролетта

Започна пролетта и мен ме хвана грипа. Цяла зима ме подминаваше, а щом се появи първата пролетна топлинка и ме хвана за носа, за гърлото и най-лошото е че ме удари по главата. Имам усещането, че нося гюле вместо глава, но освен че ми тежи повече установих, че не съм поумняла правопропорционално на натежаването. Но измислих нов способ за борене на грипа, който е подобрен вариант на всички познати ми до сега.

Самолечението от грип по моята ...

avatar

Честита пролет!

Да ми простят поетите, че вчера не се сетих да ги поздравя, послучай международния им празник, но днес е онази дата преди, която винаги идва пролетта. Така като се замисля след тази дата не е идвала, но все пак да я отбележа някак, защото освен всичко друго днес баба ми започва 87 години!
 

ЧЕСТИТА  ПРОЛЕТ!!!

 

 

avatar

Слепеца

 Слепец….

 

 Тролея пътува…

 Пълен догоре  с хора.

 Прашно,задушно…

                                              

 На поредната спирка,

 слепецът сам се качи.

                                               

Някой направи му място.

Той седна отсреща .

Госпожа с жълто  елече му рече:

 - Моля билетче...!

                                              

Слепеца извади монети…

...
avatar

Актуализация 17.08.2016г.Възрастни хора, лежащо болни или трудноподвижни. Инвалиди с ТЕЛК и без ТЕЛК. Хора с увреждания. Права. Помощни средства. Какво може би не знаем?

Ваш близък е на легло или трудно се обслужва сам. Възрастен е и никога не е боледувал. Или е с увреждания отразени в ТЕЛК или епикриза, бил е лекуван в болница или изобщо не е лежал там. Участник при ПТП-с увреждания или без такива. Нуждаете се от помощ,помощни средства или съвет. Какво да направим ако имаме болен в къщи? 

 Хората  на преклонна възраст без да са инвалиди могат да бъдат трудно подвижни или лежащо болни. Може да . ...

avatar

Без деца

avatar

В света съществуват само две сили, противоположни една на друга

„Адът и раят са в небесата” – утвърждават фанатиците. Аз, поглеждайки в себе си, се убедих, че това е лъжа: Адът и Раят не са кръгове в двореца на мирозданието, Адът и Раят – това са двете половинки на душата.

 Омар Хайaм

Силите в природата

Изследвайки обкръжаващият ни свят, можем да забележим множество най-разнообразни сили: силата на тежестта, електромагнитната сила, силата на съпротивлението на въздуха, силата на взрива, силата на ...

Web accelerated via IISpeed by We-AMP