avatar

Болен съм - гадна ангина :(

Ех, че кофти - от два дни съм с 39 градуса температура (понякога и повече), и като едва днес се замъкнах до GP-то си - оказа се много остра гнойна ангина. Особено лявата сливица е станала огромна почти колкото да запуши гърлото ми.

 

Взех си съответните болнични, антибиотици, витамини и температуро-свалящи, и ще взема да послушам съветите на някои колеги за "домашно бабино" лечение, което, разбира се, не противоречи, даже подпомага действието на лекарствата.

Първият съвет - жабуркане с мастика, често и по много - ако се поеме вътрешно не е фатално, но не трябвало да се прекалява (ще я видим таз работа ...) Smiley

Другото е физическа манипулация - мазане на сливиците със гранофорин (не съм сигурен как се пише, може и целият пост да не е особено свързан, карай ...). Само че тук ума проблем - а именно така наречения "рефлекс на **връщане. Избагването му ставало по общо взето два начина:

1. Самият аз да си мажа сливиците, щото се приемало, че натиска от моят си пръст повишавал издръжливостта и рефлекса се проявявал доста по-късно.

2. От друг човек - езика ми се хваща здраво с една салфетка и се издърпва максимално напред, а сливиците се мажат с тампонче/клечка с памуче, като - важно - през това време дишам възможно най-дълбоко.

Като пооздравея, ще имам доста за наваксване тук, а на останалите - пазете си здравето, кой както може! Най-искрено ви го желая в тия променливи есенни дни!

Марио Асенов