avatar

Награда "Бисерче вълшебно" 2014

Скъпи учители, светъл Великден!

Остават броени дни до края на гласуването в наградата за най-добра детска книга, избрана от самите деца - "Бисерче вълшебно" 2014

Това, както знаете, е единствената награда, чието жури са децата, а целите й са да насърчава четенето посредством нови, съвременни книги. Другата цел, стояща зад наградата, е обединяването на усилията на родители, учители, библиотекари, институции, медии и бизнес, за да успеем заедно да възпитаме едно по-грамотно общество от млади хора, като избегнем негативните резултати от световните изследвания на грамотността.

В сайта на наградата - www.biserche.com ще откриете много материали, насочени към възрастните: изследвания на грамотността - обобщение, презентационни материали за целите на наградата "Бисерче вълшебно" 2014, както и номинираните заглавия. Онези от вас, които все още не са успели да разгледат предложенията, ще се радваме да го направят.

Надяваме се и вашите ученици да се включат в почетното жури на наградата, защото само и единствено те са в състояние да определят коя ще е най-добрата детска книга на 2013 г.