avatar

Как се свалят клипчета с приставката Video DownloadHelper

Обещах на една приятелка, че ще й обясня как става, но понеже все не намираме време да се съберем двете, затова реших, че през интернет ще е по-лесно за нея, пък и вероятно би било от полза и за други хора.

Съществуват различни начини и програмки за теглене на медийни файлове от интернет, но за мен приставката към Мозила - DownloadHelper, продължава да бъде най-удобният вариант.

Да започна с обясненията.

1. стъпка.
Трябва да сте си инсталирали Мозила, за да можете да си инсталирате добавката.

Ето линк за изтегляне на Мозила Firefox: http://www.mozilla.org/

А това е линк за изтегляне на DownloadHelper: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006/

2. стъпка. Ето как протича самата инсталация на приставката.

Вижте едно демонстрационно клипче, което намерих във Вибокса.



А оттук можете да си изтеглите друго клипче с мои обяснения, което направих с програмата Aplus Screen Recorder, предложена в момента за изтегляне и безплатно ползване от Giveaway of the Day. Тя служи главно за създаване на учебни филми, които записват случващото се на екрана.

Виждате, че записът на учебния филм е сравнително качествен, а звукът - ясен. Но се оказа, че видео, което се стартира на собствения компютър, не може да се запише в учебния филм - чува се звук, но то самото остава с черен екран. Така че - не обръщайте внимание на факта, че екранът на сваления от мен клип е черен - това е заради програмата Aplus Screen Recorder. Уверявам ви, че приставката DownloadHelper запазва качеството на свалените видео файлове.

Желая ви успех със свалянето, а ако има нещо неясно - насреща съм :)