avatar

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

тържество буквиЖ като жабкабуквар и читанкаОтбелязването на празника на буквите е дългоочакван и вълнуващ момент не само за малчуганите, но и за техните преподаватели и родители. На този ден най-малките ученици гордо изпращат Буквара и посрещат новите знания, които Читанката е подготвила за тях. 
Всяко училище има различни сценарии за тържественият парад на буквичките, които дечицата представят със стихчета и песни.

НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ! Всяка година хиляди първолаци гордо заявяват това пред своите родители, преподаватели и общество. На този ден всички те празнуват най-светлия ден на познанието “Празника на буквите”. Под ръководството на своите учители, децата отбелязват успешния край на изучаването на основната книга на първокласника - Буквара и посрещат новите знания, които Читанката е подготвила в своите страници. Тържествено най-малките ученици представят официален парад на всяка буквичка, като всяко детенце рецитира стихче или песничка.

Малчуганите са облечени с официално облекло или униформа (ако училището е въвело такава), а главичките им са украсени с "царски" коронки от картон (плат), "богато" украсени със скъпоценна буква, която е част от безценната съкровищница на българската азбука.

празник на буквите