avatar

Първи опити с флаш технологията

Или в началото на пътя към сбъдването на една мечта. Мечтата ми е да се науча да работя с програмата Макромедия флаш, за да започна да изработвам образователни материали с по-големи обучителни възможности.  Дори бих платила за такъв курс, ако се провежда някъде. Сигурна съм, че в близко бъдеще и в нашия Факултет по начална педагогика подобно обучение ще влезе като учебна дисциплина за студентите, защото флаш технологията притежава огромни възможности.

Сега ще ви покажа няколко неща, които са съвсем, ама съвсем обикновени, но това са моите първи опити за работа с флаш. Общо взето са еднотипни, защото се базират единствено на местене с мишката на различни обекти върху картинката, за да се изпълни дадено упражнение.

И така започвам представянето.

Опит №1

В прикачения файл ще видите 10 разноцветни кубчета. Целта на играта, или на задачата, е детето да постави десетте кубчета в двете кутии и да види какви варианти за разпределяне съществуват. Недостатък на моето изпълнение е, че картинките с кубчетата не са прозрачни и при слагането в кутията се вижда бял фон.

ЛИНК

Опит №2

При местенето на дадена буква в квадратчетата се получава дума и детето трябва да я прочете. Целта на играта е да се види смислоразличителната роля на буквата/звука. Недостатък на изпълнението е, че при местенето след всяка буква остава диря.

ЛИНК

Опит №3

Тук във водата падат срички и детето трябва да определи коя рибка ще глътне дадената сричка.

ЛИНК

Опит №4

Целта е разбърканите думи да се подредят в изречение.

ЛИНК

Опит №5

Кръстословица с липсващи букви. Детето поставя всяка от буквите на съответното място така, че да се получи дума.

ЛИНК

Опит №6

Тук трябва да се довърши изречението, като се спази смисълът.

ЛИНК