Coin-центрационните лагери в нас и около нас днес

Разпи(л)яни мисли-4

На времето над техните порти е стоял надписът-“Arbeit macht frei,днес нищо не пише,но за съжаление -медии,независимо от какво естество и особено рекламите,постоянно те облъчват и те втълпяват-“Парите те правят свободен”-дори на тези с по-голямо въображение предполагам, че лозунгът свети  като числото 666 в някои филми за Антихриста.

За тях си готов да прижумиш и да забравиш  мнението си,на което винаги си държал .Вярно е,че днес няма телени заграждения с кули,но за какво ти са,като ти сам си слагаш оградите.Също така няма и никой да стреля по теб ако се опиташ да преминеш отвъд стените които сме си изградили.По-вероятно е да пострадат вярата ти или убежденията ти.

Какво да се прави откакто тези проклети финикиици измислиха парите в целият свят почти вече няма свобода без да броим племената по Амазонка,до които цивилизацията и парите не са достигнали.

Ако някой е успял да  се освободи от силата им,то има други начини да бъде подтиснат порива към свободата,чрез закони,правила-писани и неписани.

Но за съжаление дори  парите не те правят свободен,дори многото пари също,ако случайно си успял да ги спечелиш,добиеш (или си изберете подходяща дума)-има други начини да те спрат-визи,задължения и други за да си стоиш където тези отгоре смятат,че ти е мястото.Не ме питайте кои са тези отгоре- не знам,само съм чувал че евреите управлявали света,но нямам доказателства.Предполагам,че дори клошарите се съобразяват с него,вярно е че те използват парите доколкото само да успеят да останат  на този свят.Между другото преди доста време в Bglog имаше един страхотен разказ,точно за тези хора-Страшният,но за съжаление авторът се прие с рутинната хладина и си мисля,че не пожела да публикува нищо друго.

Забелязали ли сте,че колкото по-вече думи ,почнат да се употребяват  начесто в някоя държава,това което означават го няма в нея.

Вземете например  наименованията на партиите тук у нас-пълно е с демокрации,ред,законост,справедливост,социален-Е,има ли грам от тези неща тук?

КАТ се бори с катастрофите и пияните шофьори-намаляха ли?

МВР  и Правителството се борят с престъпността и сивата икономика-нещо да е изчезнало?

Предполагам,че щом има борба явно едните са победили и затова е така за момента.

Китай и северна Корея се наричат съответно КНР и КНДР-кое е народно в едната и демократично в другата може ли да ми каже някой?