4 клас

Преглед: >
 
+24 24 гласа

Природни области_Човекът и обществото_ 4 клас

В 4.клас по "Човекът и обществото" работим по учебника на изд."Булвест 2000", с автори Румен Пенин и Румяна Кушева. Приключихме с географския раздел и ми предстои да направя проверка на знанията на учениците.

 

+39 39 гласа

Старопланинска област

Урокът ми по "Човекът и обществото" е с 4 клас и е за утре. Отново използвах приставката Mischief. Тъй като не всички колеги разполагат с нея (или с много мишки), предлагам и вариант без въпросите.
+47 47 гласа

Задачки за умни дечица

Продължавам да досаждам със забавни игри и задачки. Усетих, че така се разтоварвам и си правя почивката по-приятна.

Този път обаче задачките са за по-големите умници - 3 и 4 клас. Но и те могат да се адаптират според нуждите:)

 

+37 39 гласа

Завършването_ Празничен калейдоскоп

Дойде и моят ден - 2.06. Обещах на децата изненада и си спазих обещанието. До последния момент само аз знаех какво и как ще се случи (и не съвсем).

Предвидих състезание ( 2 отбора, 7 игри, по двама състезатели за игра). Подготвих номерца за участие ( отбор А и символ + отбор Б и символ). Когато децата и родителите дойдоха им дадох възможност да теглят жребий. Стана така, че в отбор попаднаха родител+дете; две деца или двама родители... ...

+51 51 гласа

Приказно пътешествие в страната Граматика

Премина външното ни оценяване. Децата се поуспокоиха, но ние не. Идея на колежката по БЕЛ (Даниела Пирова), кл.ръководител на V клас, беше провеждането на състезание, в което да участват децата от 4 и 5 клас. Поумувахме и подготвихме нещо интересно. Много ни помогна и една невероятна книжка "Тестове по български език и литература" (автори Румяна Събева-Шуманска и Милослава Стойкова).

В dox качих всички материали, но все пак да обясня. ...

+32 34 гласа

Деца и лястовичка

Едно стихотворение на Николай Соколов, върху което ще работим утре (по учебника на изд."Булвест")

 

+38 40 гласа

Възрожденските хора

Темата, която ми предстои да взема в четвъртък (18.03.).

 

+31 35 гласа

Движение за нова просвета и българска църква

В часа по Човекът и обществото ЗП използвах презентация на колежка, която беше публикувана в блога. За ЗИП-а обаче исках да е нещо по-интересно, по-забавно и .... по-полезно за децата.

На всички е ясно колко им е трудна материята на децата, но вчера... моите ученици просто ме изумиха. Честно казано не вярвах, че знаят толкова много:))))))) На всяко мое питане  имаше толкова подробни отговори, толкова завършени изречения, че се .. ...

+31 33 гласа

Българско Възраждане

Още нещо и спирам да спамя:)

 

+30 32 гласа

България през ХІV век

Ето още нещо, с което може и да съм полезна на някого...