Пречистване по Дънов

от Shogun на 02 февруари 2010, 17:59

Ключови думи: дънов , житен режим

 
Не мисля, че някой се съмнява в ползата от пречистване на организма от токсини. В известната житена диета на Дънов не по-малко внимание се отделя на пречистването на духа.

Тази пречистваща диета може да се спазва и в други месеци, и не само при пълнолуние, но и при новолуние. Все пак най-добре е да се започне днес или утре.

Оригиналният вариант е следният: Запарва се в термос 100 г жито с 1,5-2 чаши вряла вода от предната вечер, и се изяжда в течение на деня. Освен това през деня се ядат: 3 ябълки и 9 ореха. Пие се изворна вода по 1,5 - 2 литра.

Житото (според Дънов) може да се подслади с мед, а изцедената от житото вода може да се подправи с мед и лимон. Аз бих ви препоръчала и нещо друго: сутрин в изворната вода изцеждате 1/2 лимон и разтваряте 2-3 супени лъжици мед. Ако пиете по време на диетата такава вода, ще засилите имунната си система.

Лично аз не мога да ям запарено жито, и го варя. 

Диетата по Дънов продължава десет дена. Аз лично я спазвам 5-7 дена, за себе си решавайте вие. :) След това задължително се прави захранване - според Дънов с картофена супа. Не се нахвърляйте на храната, за да не си навредите. Подробности ще прочетете в източника - линкче е дадено по-долу.

Тук се ограничавам с техническата част на диетата - какво се яде. Ако желаете да смъкнете някое кило по здравословен начин, това е отлична диета.

Що се отнася до духовната нагласа, ако тя е важна за вас (както аз мен), моля прочетете го тук, не бих искала да го преразказвам: 
http://www.bratstvoto.net/vehadi/fr1n.html

Желая ви успех.