avatar

Значи било възможно!...

Обнадеждаваща новина от 27 май:

Гръцкото правителство връща на работа 2.413 гимназиални учители, които бяха уволнени от предишното правителство на Самарас заради изискванията на Тройката за намаляване на бюджетните разходи срещу получаването на нови заеми.
С връщането на работа на тези 2.413 служители, правителството сега трябва да осигури от бюджета 9 млн и 385 хил евро за тази година и 14 млн и 50 хил евро за следващата. Във вчерашния Държавен вестник е публикувана новата наредба, подписана от министъра на образованието Тасос Куракис. Според същия декрет, правителството освен това ще върне на работа лекари, медицински сестри, здравни работници и механици.

Естествено, това доведе до моментално още по-голямо затягане на отношенията между Гърция и ЕС, относно преговорите, които се водят в момента. Европа явно е оперирана от всякакъв хуманизъм. Изпитвам благородна завист към гърците, които си избраха това правителство.

Даниела Пенкова
Блогът на Мавракис

Усещане за СИРИЗА – Ваня Григорова, сп. Клуб Z

Призив за подкрепа на Съпротивляващия се Гръцки народ и неговата Комисия по истината за Публичния Дълг (англ.)


20-26 ЮНИ: ПРИЗИВ ЗА ЕВРОПЕЙСКА МОБИЛИЗАЦИЯ ОТДОЛУ НАГОРЕ ОТ ГРЪЦКИТЕ ДВИЖЕНИЯ
ОБЕДИНЕНИ ЩЕ УСТОИМ СРЕЩУ СТРОГИТЕ ИКОНОМИИ И СОЦИАЛНАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ


Подкрепа за съпротивата на гръцкия народ срещу диктатурата на кредиторите!


Учителски синдикат на Гърция http://www.doe.gr/



Европейската гражданска инициатива: "Не бройте разходите за образование като част от дефицита! Образованието е инвестиция!"



СО "Подкрепа": Учителите в България са "квалифицираните работещи бедни"Синдикат „Образование“ на КТ "Подкрепа" - Писмо до Премиера, октомври 2013
Синдикат „Образование“ и българските учители и директори Ви честитят новата учебна година и Ви напомнят за някои ангажименти на Вас и Вашето правителство към Българското образование:
Ангажимент
№1 – Българското образование да стане „Приоритет“ на българското правителство.
№2 – Връщане авторитета към българския учител.
№3 – Българските училища и детски градини да придобият европейски облик.
№4 – Българските деца и ученици да получат равен шанс за образование във всички общински и държавни училища.
№5 – Да се реформира и подобри професионалното образование в България.
№6 – Да се спре източването на училищните бюджети от държавните и общински институции с данъци и такси непосилни за тях.


Уча учениците си на критична мисъл и истинска демокрация
Анна Калинчева е учител по история, политика и право в Американското земеделско училище в Солун.

ДВЕТЕ ГРЪЦКИ КОНФЕДЕРАЛНИ ЦЕНТРАЛИ GSEE И ADEDY ОБЯВЯВАТ: ЕДНОДНЕВНА НАЦИОНАЛНА СТАЧКА НА 26 СЕПТЕМВРИ 2012 г. ПОД НАДСЛОВ: ДА СПАСИМ СТРАНАТА, ЗАПОЧВАЙКИ ОТ НАРОДА

Гърция: Учителите не искат сливания на училища и обявиха 48-часова стачка, 2011

Учители, икономисти и частни индивиди или как пазарът завладя въображението ни?


СО "Подкрепа": Учителите в България са "квалифицираните работещи бедни"

Образованието в България, за съжаление, е твърде напред в класацията за най-много закрити училища в сравнение с броя на учениците и населението.
Ако сегашните тенденции в отношението към образованието в България се запазят, все повече ще нараства броят на работещите бедни у нас. Българското образование няма да излезе от колапса, в който се намира перманентно и не това е бъдещето, което всички желаем за нас и децата ни. Време е да бъдем чути!