avatar

Безплатен семинар “Пчеларството в наши дни”, 25-ти и 26-ти ноември.

“Правителството и началниците не биха се поколебали да затворят училищата и университетите, за да продължат да раздават милиарди на банкерите и да товарят нас с тежестите на кризата. Провокират ни, когато казват, че нямат пари за университетите, училищата и заплатите на преподавателите, а имат за НАТОвските бомби и да изпращат фрегата в Средния Изток.

Отговорът на учениците е, че те вече се намират на улицата. Стотици училища се намират в окупация, ред студентски дружества в цяла Гърция започнаха да вземат бойни решения за окупации на факултети и ректорати и да организират студентски протести. Дойде времето да засилим действията си. Нуждата да се организират масови общи събрания навсякъде, да се вземат решения за организиране на окупации в сгради е належаща. Можем да победим. Участвайте масово в общоученическия протест. Ученици, студенти, преподаватели, административни служители в университетите, всички заедно, за да няма промени в образованието, за да няма приватизации и орязване на заплати, да не бъдат отписани (вечните – б.а.) студенти, да не бъде внесена базата данни с темите за изпитите, да няма съкращения на преподаватели и административни служители”.

- See more at: http://www.grreporter.info/Uchenicheskite_protesti_izostriha_konfrontaciyata_mezhdu_pravitelstvoto_i_opoziciyata/16357#sthash.lYE42Y5i.dpuf

На 25-ти и 26-ти ноември в Правец ще се проведе безплатен семинар „Пчеларството в наши дни – нови предизвикателства и възможни решения”.

Семинарът е насочен към основните проблеми на пчеларството в наши дни и ще се фокусира върху взаимовръзката на пчелите и земеделието. Засегнати са теми като сътрудничеството между земеделци и пчелари във връзка с намаляващата пчелна популация и важната роля на пчелите за опрашване на земеделските култури.

ID-100209768

Основните теми на семинара са:

  • Икономическо съживяване на пчеларството в трансграничния регион България – Сърбия
  • Предизвикателствата пред пчеларството във времето на климатични промени и индустриално земеделие
  • Рамка на съвместно съществуване и сътрудничество между фермери и пчелари в името на взаимното уважение и опазване на пчелите
  • Ролята на младите в съвременното пчеларство и развитие на биологичното пчеларство

Семинарът се провежда като заключителна част от партньорски проект между Областен браншови пчеларски съюз гр. Монтана, Фондация „Съвременност“, гр. Ботевград, Пчеларско сдружение „Кованлък“, гр. Бела Паланка – Сърбия, финансиран от програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България – Сърбия. Подкрепящи идеята и партньори  в организацията и провеждането на заключителния семинар са Сдружение за Биологично пчеларство и Фондация Credo Bonum, по линия на кампанията й „За пчелите и хората”.

Участието в семинара е безплатно, а регистрацията е до 17.11 на страницата: www.bgrsbee.eu



Източник: “Органично”


Виж още на същото място: "Хранкооп"



Както и статията в Блог Образование: Качество и хранене