avatar

Роклята и призказните герои

Всяка малка дама обожава своите рокли, носи ги с възхищение и неизмеримо щастие, породено от факта, че  вече изразява своята ярка индивидуалност, намерила въплъщение в ефирни нежни материи и приказна феерия от цветове и вълшебни герои. 


Приказните  образи вълнуват непрестанно чистата и вярваща в чудеса богата детска фантазия. Малките госпожици се отъждествяват със своите магични герои, съпреживяват патилата и триумфите им  и се пренасят в един въображаем свят на феи, принцове, кралици и митични създания. Една детска планета с пъстра палитра от краски, съчетаващи фантастично , вълшебно, илюзорно и  реално. Там се извисява дъга на безгрижието и щастието и със своите чудни преливащи се нюанси рисува прекрасната картина на сбъднатите желания и усещането, че няма невъзможни неща и непостижими мечти.

Затова и Кей, мислейки  за своите малки, но модерни почителки, сътвори мечтаната приказна рокля от мек памук и нежен шифон  с лика на обичаната от толкова много ледена кралица Елза.

И макар да е повелителка на Замръзналото кралство, с нейната доброта и справедливост тя стопля детската душа, отвежда нашите малки съкровища в едно приказно измерение, където магията е вездесъща, а доброто безкрайно и несъкрушимо. Превъплъщавайки се в тези, които харесват и обичат, малчуганите , освен че дават воля на въображението си, се научават и да възприемат базисните общочовешки ценности,  изграждащи ни като личности и пълноценно обогатяващи крехката им и нежна душевност.

Чувствителното и чисто детско сърце, вярващо в чудеса,  съпреживява приключенията на своите приказни герои, отъждествява се с тях, затова щастието при носенето на дреха с техния облик е  безценно и неповторимо.

Затова Ню Кей Комерс реши да превърне детските мечти в реалност, да озари с усмивка лицата на малчуганите.  А всички ние знаем, че детското лице, светещо от радост и щастие не може да се сравни с нищо друго.