avatar

Чау -Чау

Много сладко кученце!!!

          И Н Т Е Р Е С Н О
Старата китайска легенда гласи - при създаването на света на едно куче е било позволено да близне парченце небе, паднало на земята. Това бе чау, и така езикът му станал син. Тези кучета са изключително мързеливи.Най-подходящото време за да ги вземеш е шест-месечна възраст.Те приличат по-скоро на меченца :) Сладури!
Не ги глезете много,не им позволявайте всичко,защото ще ви се качат на главата.До колкото до къпането то не трябва да е често,защото козината се отпуска. Така че къпане веднъж годишно е напълно достатъчно за чаровния чау-чау.Сладура!
Чау-Чау е Древна китайска породаучета,които се разпространяват в европа около 14 може би 15 век не съм сигорна,не помня точно.
Има характерен виолетов език и златиста лъвска козина около врата.Има силно развито чувство за независимост и самостоятелност, не обича шегите, не понася закачките, не обича да играе, предпочита тишината и спокойствието. Известно е с много вкусното си месо и в някои страни блюдата от него се предлагат като изискан специалитет на баснословни цени.На китайски Чау-чау означава ям-ям.В българия не ги ядат.Което много ме радва.Чау чау е със средна големина, масивно, наподобяващо лъв или мече-куче.Очите са тъмни и малки, бадемовидни и дълбоко поставени. Ушите са малки и дебели, изправени на широка основа, далеч едно от друго. Езикът е синьо-черен, най-вече виолетов. Устните и лигавицата на устата са черни. Вратът е къс, много силен, леко извит, обилно окосмен (грива). Гърбът е къс, прав, мощен и широк. Поясницата е силна и мускулеста. Гърдите са широки и дълбоки. Коремът не е високо прибран. Предните крайници са силни, дълги, прави. Задните крайници са мускулести, прави. Скакателните стави са изнесени назад, свирките са отвесни. Лапите са малки и кръгли. Опашката е високо поставена, носи се на гърба, леко завита, много пищна. Козината е права и много гъста, сравнително дълга. Покривният косъм е остър, а подкосъмът е мек. Обагрянето е строго едноцветно - допуска се черен, син, червен, бял, канелен или кремав цвят.



Една моя приятелка има такова куче.Тези кучета обожзват някои да ги мачка,гушка и гали.Много са пухинки и мекички.Пичете коментари моля.
:)))