avatar

Варя Акулова - има такова момиче!!!

14-годишната Варя Акулова от Кривой Рог вдига над себе си тежест от 350 килограма в трите вида движения, макар тя самата да тежи само 40.
На три годинки тя повдигнала от земята своята първа "стотица".
Въпреки, че външно Варя изглежда като всяко друго обикновено момиче на нейните години, тя е съчетание от гранитна воля, прозрачно тяло и опънати жили.
Варя Акулова вярва, че някой ден ще стане олимпийска шампионка по вдигане на тежести.
Тя е най-силното момиче на планетата и този факт два пъти е бил официално потвърден от Книгата на рекордите на Гинес.
Местната власт е устроила "весел живот" за роднините на момичето - тя има "дело"в милицията и се води на отчет, а родителите й били обявени за "фашисти", които измъчват собственото си дете, а Варя - за бъдещ инвалид, чиито кости ще се счупят под тежестта на щангите.
Акулови си борили с властите 12 години и победили - лекарите официално им се извинили, властта и полицията ги оставили на мира, тъй като в екологически опасния град, в който живее, Варя се оказала едва ли не единственното никога не боледувало дете.
Сега Варя при демострация на силата си вдига на плещите си десетина здрави мъже, а в живота - издържа и майка си и баща си.
За първия си юбилей – своята 10 годишнина, Варя решила да се вземе в ръце и да се напрегне за да купи квартира за семейството си.
Започнала работа в цирк, където на нея – най-силната, но малолетна изпълнителка й плащали по-малко от 10 долара на представление.
Семейството й събирало парите, като се изхранвало със събиране и предаване на бутилки. И след половин година купило заветното двустайно жилище - главния предмет на Варкината гордост и щастие, макар същото да е отдалечено и скъпо /около 2000 долара/.
По материали на в.”Правда”
снимки